Header

Lees meer

100PK Onbeperkt in galop!

Stichting Manege Onder de Linde

Een unieke plek om paardrijden te ervaren
Manege Onder de Linde is een voor Friesland unieke manege waar wekelijks therapeutisch en recreatief paardrijden wordt gegeven aan ruiters met een beperking. Maar uiteraard is ook de valide ruiter bij ons welkom. De volledig nieuwe en uitgebreide manege (2010) is voorzien van alle moderne faciliteiten voor ruiter en paard, staat op het terrein van Revalidatie Friesland en grenst aan het bos van Beetsterzwaag: een unieke plek om paardrijden te ervaren en te genieten van mooie ritten in de omgeving. De lessen worden gegeven door (IPG)gediplomeerde instructeurs.

Manege en dieren
De manege voldoet aan de normen en eisen van verantwoorde huisvesting voor paarden, ruiters en personeel. De accomodatie is in bezit van het veiligheidscertificaat van de SVP (Stichting Veilig Paardrijden). De accommodatie wordt gekenmerkt door de halfopen binnenmanege van 20 x 40 meter waarbij contact met buiten centraal staat. Voor de gehandicapte ruiters zijn alle wenselijke en speciale voorzieningen aanwezig zoals (til)liften, aangepaste zadels, invalidentoiletten e.d. Er is een goed toegankelijke en gezellige kantine van waaruit de lessen kunnen worden gevolgd. De manege beschikt over paarden van verschillende rassen. Onze paarden hebben een vriendelijk karakter, zijn speciaal getraind en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen worden bereden.

Samenwerking
Manege Onder de Linde werkt nauw samen met Revalidatie Friesland (locatie Beetsterzwaag) en de naastgelegen school Lyndensteyn en Ronald McDonald Vakantiehoeve.

Werken en leren
Bij Manege Onder de Linde werken 6 parttime medewerkers. Manege Onder de Linde kan niet zonder vrijwilligers. Naast het gediplomeerd personeel zijn er enthousiaste en deskundige vrijwilligers die ondersteuning bieden bij de paardrijlessen en meewerken bij voorkomende werkzaamheden en verschillende activiteiten. Manege Onder de Linde is erkend leerbedrijf voor stagiaires van verschillende opleidingen. Tevens zijn we aangesloten bij de FPG en Aequor erkend leerbedrijf.

Sponsoring
Manege Onder de Linde is een stichting en krijgt geen overheidssteun. Naast de inkomsten uit de lesgelden zijn wij geheel afhankelijk van giften en donaties.

Manege Onder de Linde
Helomareed 4
9244 GH  Beetsterzwaag
Tel. 0512-389297
E-mail info@manegeonderdelinde.nl
www.manegeonderdelinde.nl

Routebeschrijving
Omdat de meeste navigatie systemen het adres Helomareed 4 niet kennen, adviseren we onderstaande route te volgen. 

Komend vanaf de A7: afslag 28, richting Beetsterzwaag, na 1,4 km eerste straat links (tegenover de bakker) van Lyndenlaan, aan het eind bij T-splitsing linksaf en na ca. 100m linksaf het parkeerterrein op. De manege bevindt zich rechts. 

Komend vanaf Drachten/Olterterp: bij binnenkomst dorp rechtdoor Hoofdstraat, na 1,9 km rechtsaf Van Lyndenlaan (tegenover de bakker) aan het eind bij T-splitsing linksaf en na ca. 100m linksaf het parkeerterrein op. De manege bevindt zich rechts.

Terug naar Maneges