Header

Lees meer

100PK Onbeperkt in galop!

Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel

PGM ‘De Baander’ in Meppel is een paardencentrum waar mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking alle disciplines van de paardensport kunnen beoefenen. Afhankelijk van de zwaarte van de beperking kan men gewoon lekker vrij paardrijden of deelnemen aan enkele specifieke rijvormen, zoals mennen, huifbedrijden (liggend) en voltige (gymnastiek te paard). Kortom, ‘De Baander’ is een uniek paardencentrum met als werkgebied Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. 

Kinderboerderij
Op de kinderboerderij is het gezellig vertoeven tussen alle verschillende dieren. Zomers zijn veel dieren te vinden in de wei. ’s Winters zijn de meeste dieren veel in de stallen te vinden. Voor kinderen bestaat de mogelijkheid te helpen bij de verzorging van de dieren. Natuurlijk gaat dat in overleg en het kan alleen tijdens de openingstijden. Dagelijks staan de medewerkers van Vanboeijen garant voor een perfecte verzorging van de dieren.

Wat vind je zoal bij ons:

  • konijnen
  • geiten
  • ezels
  • eenden
  • ganzen
  • schapen
  • een koe
  • een varken

En natuurlijk lopener altijd paarden te grazen in de wei. De Baander is tenslotte een manege.

Gezellig Theehuus
Voor verjaardagspartijtjes, jubileumfeestjes, kinderactiviteiten en nog veel meer kunt u ook goed in het theehuis terecht als de groep maar niet groter is dan vijftig personen. In de pachtovereenkomst is geregeld dat een deel van de opbrengst van het theehuis ten goede komt aan PGM. Ga eens een kijkje nemen en neem uw kinderen/kleinkinderen mee, want op ‘De Baander’ is van alles te beleven. Wat te denken bijvoorbeeld van een kinderboerderij, een insektenhotel en een speelbos met zand en water. In het theehuis is ook de buitenschoolse opvang ondergebracht van Doomijn. 

Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel
Oosterboerweg 35b
7943 KE  Meppel
Tel. 0522-243320 (b.g.g. graag mailen)
E-mail info@pgmmeppel.nl 
www.pgmmeppel.nl

 

Terug naar Maneges