100PK

Samen kunnen we meer!

Terug naar Nieuwe ruiters

100PK Onbeperkt in galop!

Benthe

"Voor Benthe waren we lange tijd al op zoek naar een sport of bezigheid wat ze kon gaan doen en wat ook goed bij haar ziekte paste. Dieren daar houdt Benthe van dus paardrijden was wel eens naar voren gekomen. Via een flyer van het 100pk project werden we geïnformeerd over een open dag plaats vinden op de manege Onder de Linde in Beetsterzwaag. Daarna hebben we Benthe aangemeld voor een "proefles". Na deze proefles wist Benthe het zeker... ze wilde gaan paardrijden. Iedere les zagen wij haar intens genieten van het moment van rijden en samen zijn met "haar" Hanita. Al hoe moe ze ook wordt van het paardrijden (inspanning van het paardrijden, het actief rechtop zitten); het paardrijden is duidelijk Benthe haar ding. 

Op een dag ging bij ons de telefoon. Ans, de bedrijfsleider van de manege, meldde ons dat het magazine Paard en Sport graag een interview wilde met Foppe de Haan. Toevallig vond dit interview plaats tijdens de les van Benthe bij manege Onder de Linde.  Omdat Behthe is gaan rijden via het project 100PK hebben ze Benthe ook een paar vragen gesteld. De cap die Benthe via het Foppe Fonds kreeg werd die middag persoonlijk door Foppe de Haan overhandigt. Hoe stoer is het als je later het magazine onder je neus krijgt en je dochter levensgroot op een hele pagina staat afgedrukt met een prachtige glimlach op haar gezicht. Dan ben je toch wel heel erg trots.

Door het paardrijden is Benthe zekerder van zichzelf geworden. Ook kunnen wij zien dat de spieren van haar rug steviger zijn geworden; ze zakt minder snel door haar rug. Het uurtje paardrijden met een actieve houding kan ze dan ook al goed volhouden. Benthe is van haar pony Hanita gaan houden en samen zijn ze 1. Ze voelt als Benthe de manege binnen komt. Benthe mag nu af en toe zelfstandig rijden (met een begeleider in de buurt uiteraard). Op de momenten van zelfstandig rijden vindt ze Hanita wel eens een lastige pony...hij is dan sloom en wil niet echt doorlopen. Dus oppert ze wel eens dat ze op een andere pony wil gaan rijden, al is dat weer zielig voor Hanita."

Terug naar Nieuwe ruiters