100PK

Samen kunnen we meer!

Terug naar Nieuwe ruiters

100PK Onbeperkt in galop!

Femke

Femke is één van de nieuwe 100PK ruiters, haar moeder vertelt:

“Via school kreeg onze dochter Femke een flyer mee van het Foppe Fonds voor de open dag voor paardrijden voor kinderen met een beperking bij Manege Onder de Linde. Wij als ouders hadden hier nog niet eerder van gehoord en waren nieuwsgierig wat dit precies was. Andere sporten zijn niet mogelijk voor haar, dus we zijn met Femke naar de open dag gegaan. Er was van alles te doen, we hebben ons geen moment verveeld. Liften, aangepaste zadels, vrijwilligers die allemaal meehelpen… echt fantastisch!

Femke vond de paarden eerst toch wel erg groot en was wel een beetje bang. Gelukkig was er ook een heel klein paardje die je mocht aaien en waarmee je op de foto mocht. Later mocht ze ook nog op een groot paard een rondje lopen door de bak, samen met haar zus durfde ze het toch te doen. En eenmaal erop wilde Femke er niet meer af!

We hebben besloten om Femke op te geven voor de proefles, om te kijken of ze alleen ook durfde en om te kijken of ze dan nog zo enthousiast zo zijn. Ze stapte op alsof ze het elke week deed, prachtig om te zien. Het was mooi weer, dus er werd gelijk ook een buitenritje gedaan. Prachtig om een kind zo te zien genieten. De keuze was snel gemaakt, Femke gaat op paardrijles!

Inmiddels heeft ze er 2 lessen op te zitten en ze geniet keer op keer! Wij zijn erg blij dat de open dag georganiseerd werd, anders had onze dochter misschien nog steeds geen passende sport gevonden”.

Terug naar Nieuwe ruiters