100PK

Samen kunnen we meer!

Lees meer

100PK Onbeperkt in galop!

Bijzondere samenwerking binnen project 100PK

Marlijn kan dankzij 100PK twee keer per week paardrijden

Marlijn Fokkema is met therapeutisch paardrijden begonnen toen zij op school Lyndensteyn in Beetsterzwaag zat. Zij reed twee keer per week bij Manege Onder de Linde. Nadat ze vorig jaar van school ging kon ze vanwege de afstand en het vervoer nog maar één keer per week paardrijden. Dit had een negatief effect op haar spasticiteit. 

Sinds januari rijdt Marlijn ook bij SAP “Klein Hermana”  in Minnertsga. Door het Project 100PK is tussen beide maneges een samenwerking en kennisuitwisseling ontstaan. Wij als maneges zijn blij dat Marlijn nu toch twee keer per week kan rijden. We hebben Marlijn gevraagd hoe ze dat zelf ervaart: 

Marlijn vertelt:

"Ik ben Marlijn Fokkema 19 jaar oud en woon in Franeker. En doe aan aangepast paardrijden bij Manege Onder de Linde te Beetsterzwaag. 
Ik beoefen deze hobby al vanaf mijn 6e jaar. Enkele weken geleden heb ik een botoxbehandeling gehad voor het spasme in m’n benen. Voor het rekken en strekken van mijn benen is paardrijden enorm goed voor mij! Hoe meer hoe beter eigenlijk.
Manege Onder De linde doet mee aan het 100PK project van het Foppe Fonds  ook SAP “klein Hermana” in Minnertsga doet hier aan mee!
Omdat ik in Franeker woon en Minnertsga daar vlakbij ligt is dit voor mij ideaal om nog een extra keer te kunnen paardrijden bij instructrice Simone Snijder.  
Ook zij hebben nu een plafondlift waardoor ik vanuit mijn rolstoel gemakkelijk op het paard kan komen. Het zadel wat speciaal ontworpen is door instructrice Wendy Molenaar van Manege Onder de Linde  is op beide maneges hetzelfde. Dit is erg fijn omdat dit mij een gevoel van vertrouwen geeft. Ik merk dat de samenwerking tussen de maneges goed is. Ik hoop dat ik nog heel lang bij Manege Onder de Linde en SAP “Klein Hermana” kan blijven rijden! "

 

Terug naar Nieuws