100PK

Onbeperkt in galop!

Lees meer

100PK Onbeperkt in galop!

Project 100PK, onbeperkt in galop

Paardrijden is één van de weinige sporten die kinderen met een beperking kunnen doen zonder gebruik te maken van hun rolstoel. Het paard wordt de benen van de ruiter. Door het paardrijden worden kinderen met een beperking rustig, leren ze balans houden en stimuleert het hun ontwikkeling. Ze beleven er ook erg veel plezier aan en het laat ze stralen. Het Foppe Fonds zet zich hier graag voor in. Want paardrijden kost door de aangepaste materialen zoals de zadels, een tillift en opstapperron veel geld. Het Foppe Fonds is geïnspireerd geraakt en wil graag meer kinderen zien stralen!

Enthousiast geworden door de prestaties van ambassadrice Rixt van der Horst en haar paard Uniek, en in de overtuiging dat paardrijden een sportieve uitwerking kan hebben op kinderen en jongeren met een beperking, wil het Foppe Fonds zich graag inzetten om zoveel mogelijk kinderen en jongeren aan het paardrijden te krijgen. Het doel is de para hippische sport toegankelijk te maken voor tenminste 100 kinderen en jongeren in Noord-Nederland.

Op 19 september 2016 startte het nieuwe project met een kick-off op Manege de Baander in Meppel. Vervolgens hebben de maneges daarna de deuren geopend om kinderen, ouders en overige geïnteresseerden te laten zien wat het aangepast paardrijden inhoudt.

Met steun van het Foppe Fonds gaan de vijf maneges zich inzetten voor meer aandacht voor deze sport. Het doel is om gezamelijk meer jonge nieuwe ruiters en sponsoren warm te maken voor deze prachtige sport. Deze unieke samenwerking zal te zien zijn op verschillende grote evenementen in de noordelijke regio en op en rond de vijf aangesloten maneges.